Löp/lufs

Igår var det premiär för lite löpning. Eftersom jag tidigare år har gjort misstaget att ge mig ut på längre premiärturer med überdjävulsk träningsvärk som konsekvens tänkte jag vara klok och jogga lugnt och VÄLDIGT kort. Onsdagens jungfrutur innebar alltså 1,3 km på en kort slinga i Altorpsskogen. Terrängen är relativt platt och därför lättsprungen.

Efteråt var jag väldigt nöjd att jag hade tagit det så lugnt och varit ute så kort men trots det har jag fin träningsvärk idag. Lyckligtvis kommer den vara mer eller mindre borta till imorgon så då blir det nog två varv på slingan istället.

Ikväll ska jag göra en ny ansats till 4or. Förmodligen kommer jag inte att ta i mer men det ska bli intressant att se om effekten trots det kan komma upp en smula. Eftersom jag bara har en halvtimme att lägga på träning per dag under arbetsveckan blir det kort uppvärmning och relativt kort vila mellan intervallerna så förutsättningarna är lite justerade jämfört med tiden innan barn.

Igår kväll kikade jag på min effektutveckling på 4or under vintern 2013. Då körde jag 4or två gånger i veckan, den ena gången med normal kadens (ca 90 rpm) och den andra ggn med hög kadens runt 110. Lite intressant var att högkadens effekterna var ca 90% av normalkadensintervallerna när jag började i januari men när jag slutade med dessa pass i mars var de uppe på 95-96% vs. normalkadens.

Nog om det. Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s